luni, 26 martie 2012

Statiune de ski Bormio – gradina de zapada din Europa

Bormio este un loc cosmopolit din Europa. Aceasta statiune de ski este relativ noua in Europa. Amplasata in mijlocul Parcului National Stelvio care este adiacent cu marele Parc National Elvetian. Statiunea Bormio este amplasata intr-un cadru natural de invidiat. Multi turisti care vin aici uita de multe ori de ski si incep sa-si petreaca zile intredi facand poze.

Cu toate acestea amplasarea intr-un cadru mirific nu este singurul lucru care pune in valoare statiunea Bormio. Locul este cufundat de cultura si traditie. In orasul vechi strazile sunt pavate cu piatra cubica si din loc in loc se regasesc renumitele taverne italiene care pe langa un vin de calitate servesc si renumitele mezeluri italiene.

In statiunea Bormio in ultimii ani s-au construit numeroase hoteluri moderne si care ofera toate dotarile necesare atat pentru relaxare cat si pentru conferinte si intalniri de bussines. Tarifele hoteliere sunt acceptabile, preturile fiind sensibil mai mici decat in statiunile similare din Franta.

Pistele se ski din Bormio sunt dintre cele mai variate. Exista partii de schii pentru toate nivelurile de schiori atat pentru incepatori cat si pentru schiorii avansati. Datorita pozitionarii sale geografice Bormio nu duce lipsa de zapada pe intreg parcursul iernii. Si pe parcursul verii sunt multi turisti care viziteaza aceasta statiune pentru drumetii montane si pentru plimbari pe bicicleta.

Niciun comentariu: